Over ons

Onze drijfveren

Novaedes & van Overbeek architecten doet u een belofte. Een belofte die we nastreven in ons dagelijks handelen en waarmee we ons onderscheiden van onze collega architecten. Een belofte waarin u, als klant, centraal staat. Deze belofte hebben we voor onszelf en voor u vastgelegd in onze waarden.

Vanzelfsprekend bekwaam

Wij zijn een professionele organisatie die zich onderscheidt door een hoge vak-bekwaamheid en een originele, creatieve en accurate werkwijze. Deze vaardigheden komen voort uit onze wil en ambitie om uw gevoel zo goed mogelijk te vertalen. Niet omdat dit van ons gevraagd wordt, maar omdat dit voor ons vanzelfsprekend is.

Uitermate correct

Onze werkwijze onderscheidt zich door een praktische, zorgvuldige en nauwkeurige aanpak met een marktconforme prijsstelling. De afspraken die wij met u maken zijn duidelijk, open, eerlijk, respectvol, gericht op uw individuele wensen en hebben een persoonlijk karakter. U weet in een vroeg stadium waar u aan toe bent en wat u van ons kunt verwachten.

Lokale binding

Wij hechten waarde aan langdurige en duurzame relaties. Dit geldt zowel voor u als klant als voor andere partijen die bij het proces betrokken zijn. Wij onderhouden goede contacten met de lokale autoriteiten, zijn op de hoogte van de lokaal gehanteerde normen, waarden en gebruiken en weten op de juiste wijze hiermee om te gaan.

Oprecht betrokken

Wij voelen ons oprecht betrokken met u en hechten grote waarde aan uw ideeën en opvattingen. Wij laten ons hierdoor motiveren en inspireren, rekening houdend met factoren als de omgeving, wettelijke bepalingen en technische mogelijkheden. De contacten met u zijn informatief en ontspannen van aard en zijn bedoeld om u te helpen en te ontzien.

Inspiratie

De leef- en werkomgeving behoort een weerspiegeling te zijn van onze identiteit. Elk goed gebouw begint daarom met een zorgvuldige analyse van de wensen van de opdrachtgever. Door nauw overleg kan zo de essentie van de opgave achterhaald worden.

Samen met de stedenbouwkundige context en de overige kaders zoals budget en tijd vormt dit de basis voor de vertaling van het programma naar een helder concept. Wij zoeken hierbij naar innovatieve oplossingen, altijd in het belang van de opgave en los van vluchtige trends en starre dogma’s. Alleen door verder te kijken dan de horizon kan het best mogelijke eindresultaat worden zeker gesteld.

Onze expertise

Voor een optimaal eindresultaat is een goede beheersing en begeleiding van het proces cruciaal. Wij ondersteunen en ontzorgen onze opdrachtgevers in dit kader.

Wij kunnen u, mede dankzij een breed en sterk netwerk, van dienst zijn op allerlei gebieden. Van eerste structuurschetsen, haalbaarheidsonderzoeken tot en met complete bouw-begeleiding en oplevering. Maar ook voor stedenbouwkundige concepten en her-bestemmingen van gebouwen kunt u bij ons terecht.

Tevens beschikken wij over twee eigen constructeurs. Hierdoor bereiken wij optimale synergie wat onze opdrachtgevers ten goede komt.

Architectuur
Bouwmanagement
Bouwtechniek
Constructies
BIM
Duurzaamheid
Bouwkosten
Bouwbesluit

Ons team

In een bouwproces is persoonlijke betrokkenheid van essentieel belang. Daarom werken wij in projectteams; onze klanten houden met slechts enkele medewerkers contact, hetgeen de communicatie ten goede komt.

Wij willen graag een betrouwbare partner zijn, oprecht betrokken en met oog voor de huidige markt. Wij streven daarbij naar een langdurige en duurzame relatie met opdrachtgevers. Zowel voor grote als kleinere projecten is maatwerk het uitgangspunt.

Michel van Bergen
Constructeur | Directeur
Boxmeer
Eric van Overbeek
Architect BNA | Directeur
Breda
Piet Derks
Architect BNA / directeur
Boxmeer
Joost Kanters
Architect BNA
Boxmeer
Sjaak Deenen
Projectleider
Boxmeer
Daniël van Vegchel
Constructeur
Boxmeer
Rob Willemse
Energiespecialist / projectleider
Boxmeer
Roel Killaars
Tekenaar / BIM Modelleur
Boxmeer
Ruud Fransman
Tekenaar / BIM modelleur
Boxmeer
Teun Hermans
Tekenaar / BIM modelleur
Boxmeer
Wilko Roskam
Tekenaar / BIM modelleur
Boxmeer